Wat is het vermogen van Henny Vrienten?

In dit artikel zullen we het hebben over Henny Vrienten, onder meer zijn achtergrond, carriere en zijn vermogen zullen aan bod komen tijdens dit artikel. 

Henny Vrienten was de leadzanger van de super bekende band Doe Maar.

Achtergrond Henny Vrienten

Henny Vrienten is geboren te Hilvarenbeek in 1948 en woonde en groeide daarna op in Tilburg. 

In 1958 startte Vrienten met het volgen van gitaarlessen. De leadzanger was de komende jaren die daarop volgde dan ook veel bezig met muziek.

Zo schreef de zanger muziek voor anderen, was hij actief in bands en werd de basis gelegd aan Doe Maar.

Doe Maar is een van de meest bekende Nederlandse bands aller tijden. Vrienten vormde de band samen met een aantal bandleden.

Gedurende de jaren zijn Ernst Jansz, René van Collem, Jan Hendriks, Jan Pijnenburg, Carel Copier en Piet dekker deelgenoot geweest van Doe Maar.

Vrienten en collega’s zijn in de loop der jaren zelfs even gestopt geweest met Doe Maar omdat zij alleen maar populair waren onder tienermeisjes.

Grote hits als Een nacht alleen, Smoorverliefd en De Bom van Doe Maar zullen waarschijnlijk tot in de eeuwigheid te horen blijven op de Nederlandse radio.

Gedurende zijn carrière nam Henny Vrienten ook muziek op met andere artiesten zoals rapper Rico (bekend van Opgezwolle) en Herman Brood.

Vrienten overleed op 73-jarige leeftijd na een ziektebed.

Wat is het vermogen van Henny Vrienten?

Volgens Quotenet wordt Henny Vrienten ook wel de Paul McCartney van de lage landen genoemd. Of dat helemaal waar is weten we niet.

Wat Quotenet hiermee bedoelt is dat het vermogen van Henny Vrienten vrij hoog is ten opzichte van andere Nederlandse Popbands, net zoals dat het geval is bij Paul McCartney.

Maar wat is het vermogen van Henny Vrienten waard? Vrienten heeft in de laatste jaren van zijn carrière veel optredens gegeven en daar best wat aan overgehouden.

Quotenet noemde de Brabander naast muzikant ook Ondernemer. Zo was een kaartje voor het ZiggoDome 100 euro tijdens een van de laatste optredens waarin Vrienten te zien was.

De jaarstukken van Vrienten in de kvk lieten zien dat Vrienten een eigen vermogen van 3,5 miljoen euro had dat jaarlijks nog redelijk toenam.

Het is mooi om te zien dat Vrienten een echte muziekliefhebber was die ook nog, op het moment dat hij al veel geld verdient had, lekker verder ging met het maken van muziek.

Vrienten daarnaast drie huizen in zijn bezit met een waarde van toch wel richting de 1,5 miljoen, zo’n 10 jaar geleden. Dat vermogen is nu flink toegenomen.

Wanneer we het eigen vermogen uit de bv en de waarde van de huizen bij elkaar optellen dan komt dat toch minimaal op een bedrag van zo’n vijf miljoen euro uit.

Het vermogen, met name van het vastgoed, zal in de afgelopen jaren alleen maar zijn toegenomen gezien de heftige stijgingen van de huizenprijzen. 

Het verlies van Vrienten is uiteraard groot voor de nabestaanden en alle fans van de band Doe Maar, daar kan geen erfenis tegenop. Ook niet van dit vermogen.

Plaats een reactie