Slot op deur zonder boren

Je wil een slot op je deur maken, maar je wil niet boren. Wat je hier eigenlijk mee bedoeld te zeggen is dat de deur dicht moet kunnen voor ongewenste personen op jouw verzoek. 

Dat is begrijpelijk in sommige gevallen. Misschien mag je niet boren in de deur van je huisbaas of is de deur van glas of ben je niet technisch genoeg om een gat te boren. Misschien heb je wel geen boor?

Maar die deur moet toch op slot. Hoe gaan we dat nou voor elkaar krijgen?

In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden van het op slot maken van je deur zonder hiervoor te hoeven boren.

Verschillende mogelijkheden om een glazen deur op slot te maken zonder te boren

Er zijn veel verschillende mogelijkheden waarmee je een glazen deur op slot kunt zetten zonder dat hier boorgaten aan te pas hoeven te komen. Handig want ja, als het niet mag of je krijgt het zelf niet voor elkaar om een gat te boren; dan moet je toch wat.

Hieronder hebben we alle mogelijkheden voor je op een rij gezet die je kunt overwegen om die deur op slot te krijgen. De mogelijkheden zijn bedacht vanuit slimme innovatieve ideeën!

Het Latch & Go slot zonder te boren

Het Latch & Go slot is een bijzondere onder de mogelijkheden om je deur op slot te krijgen zonder dat er gaten nodig zijn. Dit slot komt namelijk van Nederlandse bodem. Het slot is bedacht door studenten aan de Fontys hogeschool tijdens hun Minor ondernemerschap.

Al zeggen we het zelf, het Latch & Go slot is een erg innovatief idee dat ideaal is voor de meeste mensen die een deur op slot willen krijgen.

Het slot werkt als volgt: Je plaatst de Latch & Go op de deurklink aan de kant waar je wil dat men de deur niet kan openen met de klink. De Latch & Go beschermt namelijk de deurklink af waardoor degene die naar binnen wil niet de mogelijkheid heeft om de klink naar beneden te krijgen waardoor de deur dus dicht blijft zitten, doel behaald! Je draait het Latch & Go slot gewoon vast met een klein slotje dat je kunt kopen bij de Action.

Hieronder volgt een illustratie van het slot zodat je een betere indruk krijgt van het Latch & Go slot dat de studenten aanbieden in hun webshop.

Slot-op-deur-zonder-boren-met-de-latch-en-go
Het Latch & Go slot

Slot met magneetsleutel

Het is misschien een iets minder veilige en gebruikelijke optie, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om je deur op slot te maken middels een sluiting met magneetsluiting. Dit slot is meer iets wanneer je een deur dicht wil houden voor kleine kinderen

Je sluit dan je deur af met twee plakstrips, een op de deur en één op de deurpost waar een magnetische band tussen loopt. 

Wanneer je weer naar binnen wil dan open je het sluit bij de magnetische sluiting.

Het slot is bevestigd met zeer sterke tape waardoor het goed bevestigd zit. Ideaal voor de studentenkamer, maar wat minder geschikt voor een buitendeur of andere vergelijkbare situatie.

Deur-op-slot-zonder-boren-met-het-magneetslot
Slot met magneetsleutel

Add-a-Lock slot

Add-a-Lock is een innovatieve manier om je deur aan de binnenkant dicht te maken. Dus wanneer je je kamer op slot wil maken terwijl je op je kamer zit maar je hebt geen mogelijkheid om te boren dan kun je de Add-A-Lock als ideale oplossing gebruiken.

Wanneer je je deur vanaf de buitenkant op slot wil doen dan is de Add-a-Lock helaas geen optie, je kunt de deur namelijk blijven openmaken vanaf de kant waar je de Add-a-Lock installeert. Perfect dus voor op een studentenkamer.

Met Add A Lock sluit je de deur vanuit één kant af

Demonteer je hang- en sluitwerk en ga voor een eenrichtige sluiting

Je kunt er ook voor kiezen om je hang en sluitwerk te demonteren en er een slot met een richtige sluiting voor in de plaats te hangen. Weet je niet wat hang- en sluitwerk is? Bekijk dan de foto hieronder eventjes.

Hang-en-sluitwerk-voor-in-een-deur-met-slot
Hang- en sluitwerk (Bron: Wikipedia)

Wanneer je het hang- en sluitwerk hebt gedemonteerd kun je er een klem slot in maken dat ook voor glazen deuren verkrijgbaar is. Je hebt namelijk de ruimte waar het deurbeslag in zat om het andere slot in te maken. Je kunt de deur dan aan een kant op slot doen, zonder te boren. 

Deze sloten worden vaak ook in glazen deuren gebruikt, daarover hieronder meer.

Slot in een glazen deur zonder te boren

Wanneer je in een glazen deur een slot wil maken dan valt dat vaak nog niet mee. Het is namelijk zo dat je, wanneer het een glazen deur betreft, niet gemakkelijk kan boren. Je hebt dan een speciale glasboor (hardmetalen snijplaat) nodig. 

Je schuift een dergelijk slot als het ware over de glasplaat heen, zo hoef je niet in het glas te boren maar kun je wel de deur op slot doen. Zoals je je misschien al kunt indenken dient het hang- en sluitwerk aan beide kanten bevestigd te worden als je de deur aan twee kanten op slot wil doen. Hier zijn speciale systemen voor. Wanneer je de deur aan één kant op slot wil doen dan heb je een slot met een enkel hang- en sluitwerk nodig. 

Verder is het nog belangrijk, wanneer je dit slot zonder boren wil gebruiken, om rekening te houden met het feit dat de deur en het kozijn van de deur, of het gedeelte waar het slot overheen valt, gelijk dient te zijn aan de deur. Anders kan het slot namelijk niet goed sluiten. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er niet teveel ruimte moet zitten tussen de deur en de post waar de deur in valt. Anders reikt het slot namelijk niet tot de post en kan de deur als nog niet goed op slot gemaakt worden.

Dit slot schuif je over de glazen deur heen

Plaats een reactie