Lege bierkratten kopen

Bierkratjes zijn handig, echt heel erg handig. Bijvoorbeeld om een bed van te maken of om achter of voorop je fiets te maken zodat je er gemakkelijk je tas in kunt vervoeren. 

Wanneer je af en toe zelf een biertje drinkt dan komt de krat na verloop van tijd wel leeg en heb je een krat die je kunt gebruiken. Maar wat doe je op het moment dat je óf zelf geen bier drinkt, of wel tien of twintig bierkratten nodig hebt voor je project?

Wij vertellen je in dit artikel hoe je aan lege bierkratten komt en wat ze kosten.

Waar-koop-ik-een-lege-bierkrat
Een lege krat van Heineken

Kan je lege bierkratjes kopen?

Het antwoord is ja, je moet alleen weten waar en wanneer. Daarnaast moet je ook niet te kieskeurig zijn welke krat je zou willen hebben. Niet alle kratten zijn namelijk evenveel in omloop.

Lege bierkratjes kopen in de supermarkt

Het best kun je lege bierkratjes kopen bij de supermarkt. Ik heb namelijk zelf in de supermarkt gewerkt en er stonden altijd wel wat lege kratten bier. Wanneer je een lege krat nodig hebt dan spreek je het best even de supermarktmanager aan, zij zal dan even naar achter lopen en voor je kijken of er wat lege kratjes bij staan.

Als je geluk hebt dan komt ze met een aantal lege kratjes aanlopen, heb je pech dan zijn er helemaal geen lege kratten. Dat zit namelijk zo; in de supermarkt komen ook heel veel lege aparte flesjes binnen welke moeten worden opgevuld in een krat. Stel dat het evenwicht tussen de lege kratjes en de losse flesjes een beetje uit balans is, dan heb je kans dat er geen lege kratjes staan.

Lege bierkratjes kopen bij de slijterij

Uiteraard kun je het ook proberen in de slijterij, als is de kans waarschijnlijk groot dat er hier minder kratten worden aangeboden als in de supermarkt, omdat er normaliter in de slijterij wat minder bier wordt verkocht in vergelijking tot de supermarkt.

Lege bierbakken kopen op internet

Daarnaast kun je het ook nog eens op internet proberen. Zo hebben we even gezocht op Marktplaats en daar kwamen we toch best een leuk aanbod met lege kratten tegen. Er was zelfs iemand bij die zestig lege kratjes wilde ruilen tegen één volle bierkrat, dan ben je erg goedkoop uit!

Er zijn ook nog een aantal websites waarop je lege bierkratjes kunt kopen, bijvoorbeeld voor mensen die zelf wel eens een biertje brouwen. De kratten op dergelijke websites zijn vaak wel enorm duur. Wanneer je één kratje nodig hebt dan zou het nog kunnen, maar bij meerdere kratten is het misschien een idee om toch net even wat verder te denken.

Kratjes kopen in de groothandel

Het wordt misschien lastig om direct bij Heineken aan te kloppen voor een aantal lege bierkratjes, maar wat nou als je het eens probeert bij de groothandel? De partij die tussen de supermarkt en de bierbrouwer in zit? Daarbij kun je denken aan een Sligro of een Makro, maar misschien kun je nog beter bij een groothandel terecht waar er maar een van is en waar de manager een vriendelijke oude vent of dame is die je graag wil helpen.

Lege-bierkrat-kopen
Stapel met bierkratten

Wat kost een lege bierkrat?

Een lege bierkrat kost eigenlijk overal in Nederland hetzelfde, dat zit namelijk zo. Per flesje in een krat (dat zijn er normaal 24), ontvang je 10 eurocent aan statiegeld, dat is in totaal 2,40 euro voor de flesjes in de krat. Voor een volle krat met lege flesjes ontvang je 3,90 euro. Wanneer we het statiegeld van de flesjes aftrekken van de volle krat met de lege flesjes, dan blijft er 1,50 euro voor de krat. Je betaalt dus 1,50 voor een lege bierkrat.

Conclusie

Al met al moet het dus zeker gaan lukken om wat lege bierkratten te gaan scoren bij jouw partij van keuze. Let erop dat je niet teveel betaald want een lege bierkrat is gewoon 1,50 waard, niet meer en niet minder. 

Is het eenmaal gelukt met de lege bierkratten? Stuur ons dan eens een leuk kiekje van wat je ermee gebouwd hebt, we zijn reuze benieuwd naar het resultaat. 

Plaats een reactie