8x de leukste golfgadgets

De golfsport is niet meer weg te denken in Nederland. Het spel, of de sport, is sinds de Covid-19 epidemie ineens razend populair geworden onder jongeren en ouderen in ons kikkerlandje.

Op de meeste golfbanen hangen de meeste mensen met hun benen uit het hek. De baan is de hele dag volgeboekt en golfers kunnen niet meer rustig genieten van de natuur. Het is druk!

Aan de andere kant van de medaille is de golfsport zich erg hard aan het ontwikkelen de laatste tijd. Door de populariteit is er erg veel innovatie gaande. Golfers zijn steeds meer van de gadgets geworden en dat laten ze zien ook.

Vandaag willen we het met jullie hebben over een van deze gadgets;

1. De elektrische golftrolley is goed voor mensen slecht ter been

De elektrische golftrolley. Zo’n golftrolley is op afstand bestuurbaar of rijdt zelf, hoe gaaf is dat? Vooral iedere man die van een gadget houdt ziet zichzelf wel met zo’n trolley over de baan slingeren. Het klinkt natuurlijk allemaal supersonisch, zo’n golftrolley die op afstand bestuurbaar is. 

Maar het is natuurlijk ook zo dat sommige mensen die niet zo gemakkelijk meer kunnen lopen hierdoor wel van het golf spelletje kunnen blijven genieten, dat is dan wel weer prettig. Een dergelijke trolley kost toch al gauw wel zo’n 1000 euro als je een beetje een goede wil kopen.

Dit is een elektrische golftrolley

2. Het aloude golfkarretje

Het golfkarretje kent natuurlijk iedereen. Iedere jongen of meisje heeft in zijn of haar dromen weleens in zo’n golfkarretje rond gescheurd over een of ander terrein. De meeste golfkarretjes rijden op accu en zijn tegenwoordig uitgerust met een GPS-systeem zodat het golfkarretje wel op tijd stopt op het moment dat je als golfer dreigt de sloot in te rijden..

Golfkarretjes naast elkaar geparkeerd

3. De laser

Die golfers zijn helemaal gek joh! We lazen op het internet een verhaal waarop golfers aan gaven dat zij met lases over de baan gaan zodat ze kunnen meten hoe ver ze nog moeten slaan naar een bepaald punt. Niet heel dom natuurlijk, maar het is toch gewoon een leuk spelletje en het hoeft toch niet zo overdreven allemaal?

Zo’n lasertje kun je op AliExpress al kopen voor zo’n 35 euro. Voor de betere lasers hier in Europa ben je toch al gauw zo’n 200 tot 600 euro kwijt. Wat een geld voor zo’n gadget zeg!

4. De ballenraper

De ballenraper is een super handige maar toch ook leuke gadget voor golfers. Je kunt met de ballenraper namelijk de geslagen balletjes oprapen. Oprapen? Zul je denken.. Ja! Tijdens het golfen is het namelijk best wel gebruikelijk dat je wat balletje slaat, bijvoorbeeld naar een vlaggetje toe en dan de balletje opraapt. Dan kun je met behulp van de ballenraper alle balletjes als een soort van stofzuiger weer opzuigen, hoe ideaal is dat!

5. Golfhorloge

Het golfhorloge is misschien wel een van de meest interessante gadgets die er zijn op golfgebied. Met het golfhorloge kun je onder andere meten hoe ver je de golfbal slaat en hoe ver je nog moet slaan tot je bij een bepaalde afstand bent aangekomen. 

Verder kun je met het golfhorloge tegelijkertijd ook automatisch meten hoeveel slagen je over de golfbaan hebt gedaan en zo al je statistieken bijhouden. 

Uiteraard kun je ook gebruikmaken van de standaard functionaliteiten zoals de hartslagmeter, hoe je slaapt en wat je stressniveau is.

Tag-Heuer Golf horloge

Het geavanceerde golfhorloge van Tag-Heuer is toch wel hét horloge binnen de golfsport. Het is een horloge dat 2.500 euro kost, maar dan heb je ook wat. Het is allemaal net wat verfijnder dan het merk Garmin, dat het zeker niet slecht doet. De Tag Heuer is gewoon, tja, het is allemaal net wat anders. Mooier uiterlijk, en een super mooi scherm met de dikste graphics.

6. De Golf-scooter

Er zijn tegenwoordig scooters op de markt waarmee je over de golfbaan kunt rijden. Hoe vet is dat? Je zet je golftas op de scooter en tuft zo over de baan heen. Het is natuurlijk wel zo dat de scooter op een accu rijdt en daarmee niet zo vervuilend is voor de natuur?

Ideaal toch? Je kunt nu dus met je buddies over de golfbaan crossen, waar de een met het karretje gaat en de ander de golfbaan rondgaat op de scooter terwijl jullie aan het golfen zijn, hoe vet is dat?

7. Garmin R10

Garmin? Ja dat bekende merk! Van Garmin kun je horloges en andere personal improvement artikelen kopen. Garmin stort zich echter ook op de golfmarkt waarin ze onder andere de Garmin R10 aanbieden. 

De Garmin R10 is apparaat dat je kunt gebruiken als een soort van simulator. Met deze simulator kun je meten hoe ver je de bal slaat, welke richting je de bal op slaat en hoe hard je de bal slaat. 

Daarnaast kun je ook daadwerkelijk golfbanen lopen. Hoe ideaal is het om als golfer tijdens de koude winterdagen gewoon even binnen bij de verwarming een lekkere dikke vette golfbaan te lopen? Helemaal super toch?

Speel op een gesimuleerde golfbaan

8. Golfbalhengel

Het is dan wel niet elektronisch, maar toch vinden we het vet om deze gadget even te delen, wat iedereen vindt dit gewoon vet! De golfbalhengel is namelijk, je zult het al wel raden, bedoeld om ervoor te zorgen dat je golfballen die je hebt weggeslagen weer terug kunt halen. 

Plaats een reactie